Hold ferie og kom ned i gear på den grønne måde

Der er stort fokus på klimaet i disse år, idet vi bliver nødt til at handle for at bremse klimaforandringerne. Det gælder også menig mand, som i denne tid er ved at få øjnene op for, hvor vigtigt det er med miljøvenlige og bæredygtige alternativer.

Men lad os lige slå fast! Det ER i orden at tage på ferie uden at få dårlig samvittighed. Konsekvenserne for miljøet ville være meget større om vi ikke tillod os selv at tage på ferie , få slappet af og få en på opleveren.

Det gælder bare om at tænke “lidt grønt” hver gang vi skal tage en beslutning. Vi er nødt til at sætte alt i forhold. Vi skal stadig huske på at et de store stål- og kulkraftværker i Rusland alene sviner mere end hele Danmark.

Måske tænker du også over at være grøn i hverdagen, men hvad når kalenderen pludselig siger ferie? Når det handler om at udnytte fridagene til at slappe helt af, er det nemt at glemme klimaet.

Heldigvis er der mange måder, hvorpå du kan komme helt ned i gear, uden at du behøver være med til at speede klimaforandringerne op.

 

Vælg mindre eksotiske destinationer

Det er utroligt behageligt at gå på en lækker paradisstrand på den anden side af jorden – men det er langt fra den eneste måde, hvorpå man kan få afstresset.

De lange flyrejser til Thailand, Australien eller Hawaii er en massiv streg i regningen, når vi taler klima og grøn omstilling.

Derfor bør du vælge nogle mindre eksotiske destinationer, hvis du gerne vil holde ferie på den grønne måde. Heldigvis behøver du ikke gå glip af så meget, som du tror, bare fordi du ikke stiger på langdistanceflyet.

 

Udforsk områderne tæt på

I Danmark er vi utroligt heldige på den måde, at der aldrig er langt til nye oplevelser. Idet vi er et lille land, kræver det blot et par timers kørsel, før vi befinder os i et helt nyt liv.

Især sydpå er der rigeligt med lækre badestrande og smukke byer, hvor man kan komme helt ned i gear.

Der er masser af udforske i nærområderne, hvor man kan komme til med enten bil eller tog. Derfor behøver du ikke føle dig snydt, blot fordi du ønsker at rejse på en grønnere måde.

 

Masser af oplevelser på camping og interrail

Når det gælder transport til ferie, er flyet den absolut største synder. Dertil kommer krydstogtskibe og naturligvis også bilferier.

Den mest grønne og økonomiske måde at rejse på er ved hjælp af toget.

På et interrail og camping kan du rejse gennem Europa ved hjælp af toge, så du kan se en masse forskelligt på kort tid og samtidig have mulighed for at bevæge dig fra A til B på en både hurtig, behagelig og ikke mindst grøn måde.

Nå det er sagt, skal du vælge den ferie der passer dig bedst, for du hjælper ingen ved ikke at få slappet af og være i balance.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *