Gode råd til grøn shopping

Gode råd til shopping på den grønne og bæredygtige måde. Shopping er måske ikke lige det, man forbinder med miljøvenlighed og bæredygtighed. Hvis man virkelig vil være grøn og CO2-neutral er den oplagte løsning da også helt at lade være med at shoppe. Men for en stor del af os virker det urealistisk aldrig at kunne købe nyt tøj, nye møbler, eller hvad man nu går og drømmer om.

Det er da heller ikke det der skal afgøre om man er grøn eller ej. For vi skal alle også kunne leve vores liv- Det drejer sig bare om ikke at være helt ligeglad hvis du spørger No Co2.

Heldigvis kan man, bare ved at tænke sig lidt om når man shopper, let nedbringe mængden af CO2 og ressourcer, der bruges på en shopping tur. Men hvordan gør man det? Hvordan tænker man lige lidt over det uden at blive fanatisk.

Vi har samlet vores bedste tips til og bud på, hvordan du kan shoppe på den miljøvenlige måde.

 

Som udgangspunkt, sig nej til plastikposer

Plastikposer kan være en af de store syndere, når det kommer til forurening og miljøbelastning. På den anden side kan vi ikke undvære dem som tingens tilstand er nu. Samtidig er shoppere nogle af dem, der forbruger allerflest plastikposer. Sig derfor nej til plastikposerne hvis det ikke er nødvendigt og sørg for at have dine egne taske med.

Hvis du har glemt din pose eller taske derhjemme, så køb helst noget der kan genbruges, men det er ikke det vigtige!! Det vigtige er så også at genbruge dem!

Køber du mad eller drikke, når du shopper, så tænk også over de materialer, som det bliver pakket i. Spis på stedet med genanvendeligt service, hvis det er muligt.

 

Bestil færre gange over nettet

Netshopping er utroligt bekvemt og praktisk, men det er absolut ikke nogen miljøven. Når du bestiller dine varer på nettet, skal det transporteres helt til din dør frem for til shopping centret eller supermarkedet. Når der sendes tøj fra nettet, bruges der utroligt meget emballage til fragten. Mangen forlanger også at pakken skal indeholde alt fra postkort til en udprintet returlabel som man måske slet ikke skal bruge.

Det samme gælder især, hvis man benytter sig af muligheden for at sende det retur igen. Hvis du endelig skal shoppe og gerne vil gøre det grønt, så besøg den fysiske butik frem for at handle på nettet. For at være ekstra bæredygtig skal du helst tage offentlig transport eller cyklen til shopping centret, men igen. Det drejer sig ikke om at være fanatisk, men blot at gøre en forskel.

Hvis vi alle tænker lidt grøn hver gang vi tager en beslutning vil det gøre en enorm forskel i det samlede billede!

 

Tænk over, hvad du køber

Når man har kreditkortet fremme, og hylderne bugner med gode tilbud, er det nemt at lade sig rive med.

Ofte kommer man hjem med mindst én ting, som aldrig rigtig bliver brugt. Og det er ærgerligt for både dig og miljøet. Tænk dig derfor grundigt om, inden du køber noget, så du kan spare både penge og ressourcer.

Det kan være en god idé at gå væk fra butikken og tænke sig om i ro og fred, for derefter at komme tilbage hvis man beslutter sig for, at man gerne vil købe den pågældende ting. Men igen! Hvem har tid til det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *